marți, 21 aprilie 2015

Despre Politicieni si Policuri sau despre Statul Jepcar

Un mare înțelepoet contemporan spunea ca, Un politician este un artist, si mare dreptate avea. Un Politician este un om care in baza unui plan creeaza, fara sa agreseze, manipuleze, indobitoceasca, saraceasca, incalce libertatea sau drepturile omului, cooperand, o lume in care fiecare om poate trai si traieste decent si, poate evolua si chiar evolueaza spiritual si social. Asadar, Politicianul este acel gen de artist care actioneaza pentru a face lumea un loc in care orice om cu discernamant traieste decent si evolueaza pe plan spiritual si social, si-n care orice om fara discernamant poate evolua si evolueaza pe plan spritual si social. Contrar opiniei majoritatii, Politicianul este un om bun, omenos, gentil, responsabil, capabil, integru, de baza, inteligent, cult, nobil, elevat spiritual si demn de multe superlative.

Pe de alta parte, un Policur este acel gen de prost, escroc sau chiar psihopat care joaca rolul de Politician, dar care nu are nicio intentie, nicio tragere de inima si care NU actioneaza spre a creea, fara sa agreseze, manipuleze, indobitoceasca, saraceasca, incalce libertatea sau drepturile omului, cooperand, o lume in care fiecare om poate trai si traieste decent si, poate evolua si chiar evolueaza spiritual si social. Asadar, Policurul nu este un artist, este un prost sau un escroc sau un psihopat. Scopul sau este propria marire, in cel mai bun caz. In cel mai rau caz este crearea unei utopii.

Daca istoria si lumea sunt pline de Policuri, rareori in istorie si in lume apar Politicienii. Un Politician era JFK, Gandhi, Akenaton.. Un Policur de cea mai joasa speta era Lenin, Stalin, Hitler, Mao..  Daca Politicienii ofera posibilitati si contribuie prin fapte nobile la elevarea sprituala si sociala a umanitatii,   Policurii restrang posibilitatile, agreseaza, manipuleaza, indobitocesc, saracesc, incalca libertatea si drepturile omului etc. Daca Politicienii ofera energie, Policurii se hranesc cu energia altora.

Din nefericire, noi, natiunea romana, in care includ si etniile vorbitoare de limba romana care traiesc pe teritoriul Romanaiei si pe teritoriile straine sau pe teritoriile romanilor luate abuziv de alte state, nu am prea avut si nu avem in prezent parte de Politicieni in Stat. Situatia actuala nasoala a natiunii imi confirma spusele din plin. Am avut si avem in schimb parte de nenumarati Policuri in Stat. Toti presedintii Romaniei de dupa Lovitura de Stat din optnoua au fost Policuri. Toti Prim-Ministri si Ministri au fost Policuri. Poate toti parlamentarii au fost Policuri. Etc. Asa se face ca Romania [ma refer la Stat nu la teritoriu] nu a fost si nici nu este in prezent Stat de Drept sau mult mai bine zis: Stat Etic-Estetic. Romania a fost si continua sa fie Stat Jepcar prin Policurii care il compun si administreaza. Este cel mai Jepcar stat din UE, atentie, insasi UE confirma asta. Cine sunt victimele acestui Stat? Marea Mare MARE MAJORITATE a oamenilor care formeaza Natiunea Romana.

Cine sunt vinovatii? Policurii din interior si, totodata, Policurii din exterior, caci aproape intreaga Umanitate este intr-o mai mica sau mai mare masura victima Policurilor. Dar nu Policurii sunt adevaratii vinovati, ci Umanitatea, care se automentine, prin indolenta majoritatii indivizilor care o compun, intr-un stadiu avansat de crunta prostie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu