marți, 14 aprilie 2015

Hristos a inviat

Despre tzarani si tzaranie :D

Cuvantul "tzaran" are doua definitii, prima e: lucrator al pamantului, crescator de animale; a doua e: persoana subcivilizata, mojica, nesimtita, necuviincioasa, ignoranta etc. Asa cum poate observa o persoana cu discernamant, este mai bine sa fi tzaran de primul fel decat tzaran de al doilea fel, a fi tzaran de al doilea fel inseamna a suferi de tzaranie emoticon grin
Pe lume sunt cinci elemente de baza: Eter, Aer, Foc, Apa si Pamant. Din Eter se rasfrang Aerul, Focul, Apa si Pamantul, iar Eterul e de mai multe feluri: Lumina, Sunet, Gand, Dragoste, Duh..
Cand omul e mai mult apa si pamant decat foc aer si duh [ Duh aici inseamna Ratiune, Dragoste, Gand], inseamna ca e Tzaran, inseamna ca e multa tzarana in el si putin duh. Cand omul e Tzaran, el este putin mai sus decat dobitoacele, nu are Ratiune, Discernamant, Bun Simt, Dragoste. A fi Tzaran inseamna a fi subevoluat, subcivilizat, dobitoc cu infatisare umana, sau porc [cum obisnuiesc eu sa zic]. La fel ca si vita, porcul si celelalte dobitoace, Tzaranul traieste strict pentru cateva lucruri: sa manance, sa bea, sa faca sex, sa se dea mare si, sa-si produca mijloacele pentru a manca, a bea, a face sex, a se da mare. Cu cat sufera mai tare de tzaranie, adica cu cat este lipsit mai mult de Ratiune, Discernamant, Dragoste, Compasiune, Bun Simt, Stiinta, cu-atat este mai in stare de orice ca sa-si produca mijloacele pentru a manca, a bea, a face sex, a se da mare. Astfel, cei care omoara, talharesc, violeaza, molesteaza, practica pedofilia, fura, distrug mediul etc. sunt cei mai bolnavi de Tzaranie, ei prezinta pericol pentru celelalte specimene homo sapiens, dar si pentru animale si natura. Cei care mananca carne, avand in vedere ca nu au compasiune pentru animale, avand in vedere ca mananca practic hoit, mortaciune, sunt un soi de Tzarani mai civilizati, de obicei presteaza servicii sau vand produse pentru a-si procura cele necesare, iar pentru ca mananca hoit, nici inteligenta lor nu e prea mare, nici duhul lor nu e prea bogat, [exista evident exceptii], ei prezinta pericol pentru animale si natura-mediu, dar, uneori, chiar si pentru semenii lor [ preluand trasaturi de la dobitoacele pe care le mananca, acestia discrediteaza, insulta, calomniaza, bat, vandalizeaza, se prostitueaza, sunt lipsiti de compasiune etc., n-au simt civic, sunt corupti etc.] Ca atare principala cauza a Tzaraniei este consumul de carne, a doua este lipsa de Educatie si Cultura [ Arta, Stiinta, Religie de cea mai inalta calitate], a treia este sedentarismul, iar a patra este fornicatia. Unul dintre cele mai inteligente si mai civilizate popoare din lume este poporul japonez. Explicatia e simpla: japonezii consuma in special fructe de mare, peste, fructe si legume. Unul dintre cele mai ignorante si necivilizate popoare din lume este poporul roman, in ciuda savantilor si geniilor pe care ii are. Explicatia e simpla: romanii consuma in special carne de porc si de vita, paine alba si subcultura de cea mai proasta calitate.





Saracia este lipsa resurselor necesare pentru o Existenta in care individul homo sapiens este cumulativ sanatos, civilizat, thnit, lipsit de suparari, griji si nevoi, simte bunadispozitie, serenitate, fercire, plenitudine. Asadar, resursele necesare unei existente implinite sunt de ordin material si intelectual-spiritual. Resursele de ordin material sunt necesare pentru o Existenta in care individul homo sapiens e sanatos, civilizat, thnit, lipsit de suparari, griji si nevoi, simte bunadispozitie, serenitate, fercire, plenitudine, - si/dar, si resursele de ordin intelectual-spiritual sunt totodata necesare pentru o Existenta in care individul homo sapiens e sanatos, civilizat, thnit, lipsit de suparari, griji si nevoi, simte bunadispozitie, serenitate, fercire, plenitudine. Dar, - necesare pentru o Existenta in care individul homo sapiens este cumulativ sanatos, civilizat, thnit, lipsit de suparari, griji si nevoi, simte bunadispozitie, serenitate, fercire, plenitudine - sunt in in primul, in al doilea si in ultimul rand resursele de ordin intelectual-spiritual. De aia, oricate resurse de ordin material al avea, prostii nu sunt fericiti. Ha ha ha




Daca esti umanist..

Daca esti monarhist, monarhul si monarhia este importanta pentru tine.
Daca esti fascist, natiunea este importanta pentru tine.
Daca esti socialist, societatea este importanta pentru tine.
Daca esti comunist, comunitatea este importanta pentru tine.
Daca esti capitalist, capitalul este important pentru tine.
Daca esti liberalist, libertatea este importanta pentru tine.
Daca esti anarhist, anarhia este importanta pentru tine.


Daca esti umanist, omul este important pentru tine -
si cum tu esti om, esti deci important,
si cum eu sunt om, sunt deci important,
si cum ei sunt oameni, sunt deci importanti,
caci noi, oamenii, suntem vii si reali si concreti si simtitori si

mai importanti decat monarhul si monarhia,
mai importanti decat societatea,
mai importanti decat natiunea,
mai importanti decat comunitatea,
mai importanti decat capitalul,
mai importanti decat libertatea,
mai importanti decat anarhia,
mai importanti decat insusi umanismul,
suntem noi, oamenii,
si numai daca esti umanist intelegi si simti cu-adevarat asta.





M-am uitat aseara la prima parte a filmului "Ultimele zile" pe TVR. Un film despre viata locuitorilor celor doua Germanii dinainte de caderea Zidului Berlinului, conturata in jurul povestii unei familii formata dintr-un sot fugit din Est in Vest, un fiu ajuns fraudulos in Vest si o sotie-mama capturata pe drumul spre Vest, predata "autoritatilor" Germaniei de Est si incarcerata de acestea. Ceea ce m-a surprins la acest film este cum dreptul sacru natural si fundamental al fiecarui om, adica dreptul de proprietate de sine, era nerecunoscut si incalcat violent de Statul Germaniei de Est, cum omul era redus prin coercitie si violenta la simpla conditie de sclav al sistemului. In aceasta situatie, ba chiar intr-o situatie si mai nasoala erau si romanii inainte de Lovitura de Stat din opt-noua din Romania. Inchipuie-ti cum e sa-ti impuna unii ce sa faci, cand sa faci, ce sa spui, ce sa nu spui, ce sa gandesti samd sub sanctiune - fereasca-ne Dumnezeu de astfel de "autoritati"-primata, de astfel de porci cu infatisare umana la putere. Trasatura caracteristica a unui porc cu infatisare umana este ca nu recunoaste si nu respecta dreptul de proprietate de sine al omului, libertatea constiinte, libertatea de exprimare samd samd samd. Din nefericire astfel de primate s-au inmultit in Romania contemporana din cauza invatamantului de proasta calitate administrat elevilor in scoli, a subculturii administrata prin Mass-Media si prin celelalte canale, a coruptiei sistemului si, nu in ultimul rand, a propagandei unor State cu interese contrare interesului national al romanilor. Cu cat esti mai inconstient de Drept, cu-atat esti mai porc cu infatisare umana, cu-atat esti mai samavolnic, cu-atat esti mai periculos pentru semeni - din pacate lumea artistica din Romania cuprinde din ce in ce mai multi porci de acest fel.
Privind respectivul film mi-am dat seama ca nu doar in cartier totul se bazeaza pe coaie, adica pe muschi pumni arme si violenta, ci si in politica si in diplomatie, caci muschii pumnii armele si violenta oricand pot crapa un cap destept, adica un cap umanist, pe cand, rareori un cap umanist poate umaniza un cap marxist, fascist, tiran, prost, sec, psihopat, rau intentionat samd. De aia am ajuns noi, romanii, nimenii lumii, ca politica si diplomatia noastra, oricat ar fi ea de superioara, desi clar nu e, nu e sustinuta de muschi pumni arme si violenta.. cum, spre exemplu, e cea a rusilor, americanilor samd.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu