sâmbătă, 19 octombrie 2013

Elysium

Doar ce-am terminat de văzut filmul Elysium și simt că trebuie să scriu ceva despre.
Observ cu plăcere că lupta împotriva opresiunii la care suntem, majoritatea noastră, supuși în prezent, la fel cum au fost supuse și familiile noastre de mii de ani, capătă amploare. Lumea se aprinde. Până și Hollywood-ul eliberează tot mai multe filme ale căror mesaje formulează un singur mesaj: ELIBERARE. Tot mai mulți oameni se trezesc și sunt ajutați să se trezească, să conștientizeze că sunt niște simpli sclavi, să-și conștientizeze drepturile și că au puterea să se elibereze din sclavie. Cum? Ridicându-se împotriva Opresorului, adică împotriva acelora care dețin controlul în mod fraudulos, falacios și fără drept, asupra majorității noastre și asupra a ceea ce aparține fiecăruia dintre noi în egală măsură.
Filmul Elysium prezintă adevărata față a Opresorului și adevărata față a Oprimatului. Opresorul este cel care are acces la toate resursele. Oprimatul este cel care nu are acces nici măcar la tehnologia care îi poate asigura sănătate perfectă. Opresorul este cel care stabilește care Oprimat trăiește, care moare, care face x, care face z. Oprimatul este obligat să-i sufere și suporte abuzurile, trufia și răutatea. Văzând filmul îți vei da seama că și tu ești printre cei oprimați, la fel cum sunt și au fost și membri familiei tale, și cum vor mai fi, dacă nu te trezești și nu acționezi.
Reține cele mai importante propoziții ale umanității, este privilegiul meu să ți le strig în conștiință: Nu există nicio autoritate în exteriorul tău. Ești sacru, inviolabil, suveran, la fel ca orice ființă umană. Resursele planetei îți aparțin în aceeași măsură în care ne aparțin tuturor, așa că nici tu, nici nimeni, nu trebuie să plătească pentru ele. Libertatea este dreptul tău natural și este liberă de orice preț. A fi liber înseamnă a te bucura de toate drepturile tale naturale gratuit, cu-atât mai mult de cel la sănătate.
Povestea din film e simplă: Bogații, adică elita, adică ăia care nu muncesc ca să câștige bani pentru că ei au tipografiile și băncile care scot banii, adică Opresorul și-a construit un soi de navă în spațiu pe care s-a mutat și pe care are tot luxul, inclusiv accesul la viață prelungită și sănătate, inclusiv la un instrument de vindecare instantanee a tuturor bolilor și leziunilor. Sclavii, adică plebea, adică Oprimații, au rămas pe planetă, trăiesc în sărăcie și boală și muncesc ca să le procure și prelucreze Opresorilor anumite resurse. Se iscă, cum este și normal, un conflict între Opresor și Oprimat și, prin sacrificiul anumitor Oprimați, Opresorul este eradicat. Vechiul slogan românesc, reformulat de mine-n expresia: VIAȚĂ-N LIBERTATE SAU MOARTE! nu este lipsit, deși este spus cu alte cuvinte.
plm, un film de propagandă anti-opresiune excelent.

2 comentarii:

  1. am citit cu atentie ! in epoca de peste 2700 de ani, care abia a inceput, mai precis Epoca Varsatorului, lucrurile si oranduirea vor suferi anumite schimbari ! Se vor varsa toate, sau aproape toate, secretele, tu nu muncesti ! nu mergi la fabrica! si totusi traiesti binisor as zice, ai acces la informatie, te poti exprima, poti publica, ai o camera calda si mancare si haine ! enjoy life ! fii fericit ! relax! si hai sa incepem sa lucram activ, sa ne intalnim si in spatiul fizic cu fete, cu baieti si altii.... si sa discutam ! sa discutam in primul rand ! si sa actionam fara ura ! cu intelegere si compasiune chiar si fata de Elite ! Acum, ca niciodata, elita poate fi reprezentata si de tine !!!!! Partidul te cheama!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. MÚNCĂ, munci, s. f. 1. Activitate conștientă (specifică omului) îndreptată spre un anumit scop, în procesul căreia omul efectuează, reglementează și controlează prin acțiunea sa schimbul de materii dintre el și natură pentru satisfacerea trebuințelor sale.

    Toată lumea muncește într-un fel sau altul doar că unii dintre noi muncesc mai mult decât alții și mai din greu și fără să fie cu-adevărat nevoie să muncească, fiind sclavi. Unii dintre noi muncesc în fabrici, alții în fața calculatorului, alții în fața oamenilor șamd Unii dintre noi muncesc ca să-i facă sau mențină pe șefii lor bogați, alții muncesc ca să se facă pe ei înșiși bogați, iar alții muncesc ca să-și procure bani ca să-și procure cele necesare unui trai șamd Unii muncesc vorbind, alții muncesc scriind, alții săpând, alții inspectând, alții programând, alții dirijând, tată lumea muncește. Doar că unii dintre noi, foarte puțini, muncesc ca noi să muncim pentru ei, să le fim supuși și să dețină tot habitaclul, adică planeta și toate resursele ei, forțându-ne pe restul, adică pe majoritate, să facem voia lor după regulile lor sau să suferim, murim... muncesc, adică, ca să ne încalce drepturile și libertățile. Eu muncesc simțind, gândind, analizând, exprimând idei, persuadând și acționând cu scopul de a deștepta acest popor și întreaga lume. Ce zic eu e adevărul care nu poate fi combătut cu niciun argument, adevărul pe care numai proștii nu-l văd și înțeleg, că de l-ar vedea și înțelege n-ar mai fi proști. Și pentru că muncesc în felul în care muncesc, ajutând omenirea, căci, practic, ideile pe care le formulez ajută proștii să devină deștepți și oprimații să devină oameni liberi, trăiesc bine pentru că sunt mulțumit și cu mult și cu puțin și cu totul și cu nimic. Evident că mă bucur de viață, dacă nu m-aș bucura m-aș sinucide. Sunt fericit pentru că aleg să fiu fericit și nu să fiu nefericit, pentru că știu că fericirea mea nu depinde decât de alegerea mea de-a fi fericit și de nimic altceva. Sunt relaxat pentru că știu să mă relaxez. Eu am înțelegere și compasiune față de oamenii pe care îi numesc Elită, dar asta nu înseamnă că accept să le fiu sclav sau că accept să le fie semenii mei sclavi. Elita nu poate fi reprezentată de mine, eu nu reprezint oameni care înrobesc, îndobitocesc, exploatează, nedreptățesc sau omoară oameni. Eu sunt Elită în adevăratul sens al cuvântului, nu în sens peiorativ cum sunt cei la care mă refer.

    RăspundețiȘtergere