marți, 4 iunie 2013

Expoziția de cadavre umane

Treceam prin fața muzeului Antipa când am primit un pliant pe care apărea o fotografie cu un cadavru uman și întrebarea: Doriți să vedeți o expoziție de nevinovați omorâți în pușcării de regimul comunist chinez?
Uitându-mă pe fațada muzeului am văzut și marele benăr cu reclama expoziției și sub el, destui oameni intrând. M-am așezat pe banca din fața intrării și-am început să studiez pliantul. Sub fotografia cu cadavrul împăiat scria: Asta veți vedea la Muzeul Antipa din București. Și: Mai multe organizații de drepturile omului cred că exponatele sunt cadavre aparținând unor dizidenți chinezi omorâți de Biroul Securității Statului din China. Și:

Ce se știe:

*Cadavrele expuse provin din China, fiind preluate de la o fabrică de plastinare din orașul Dalian, unde în 2004 existau trei lagăre de muncă și închisori cu deținuți prizonieri politici, printre care se află și adepții mișcării spirituale Falun Gong;
*China este o țară cu probleme recunoscute de încălcare a drepturilor omului;
*Bajoritatea deținuților chinezi sunt închiși pe motive politice sau religioase;
*Tortura și moartea prin tortură sunt larg răspândite în pușcăriile din China;
*China recoltează și face trafic de organe pentru profituri uriașe de la dizidenți: tibetani, uiguri, aderenți Falun Gong;
*China este singura țară unde astfel de afaceri cu cadavre au fost înlesnite de către guvern;
*Cadavrele provin de la fabricile de plastinare din China, cele expuse la Muzeul Antipa provenind de la firma Dalian Hoffer Biotechnique Laboratory;
*Prima firmă de plastinare a apărut în orașul Dalian în august 1999, imediat după ce regimul comunist chinez a început persecuția aderenților Falun Gong, în iulie 1999;
*Dintre sutele de mii de dizidenți și aderenți Falun Gong ridicați de poliție, mulți nu își dau numele, pentru a-și proteja familiile de repercursiunile regimului comunist, fiind înregistrați ca "neidentificați" la Poliția chineză.
*Organizatorii nu au putut furniza informații despre modul în care au murit cei expuși: identitatea sau vârsta lor.
*Organizatorii spun că aceste cadavre sunt nerevendicate

Noi spunem: conform legii chineze un cadavru este considerat nerevendicat dacă în decurs de 30 de zile nu este cerut de familie. Deci cadavrele ar fi trebuit ținute la poliție 30 de zile pentru identificare.

Dar mușchii unui cadavru încep să dispară după 10 zile. După 30 de zile plastinarea nu poate fi de calitate, deci cadavrele nu sunt nerevendicate.

*Organizatorii spun că aceste corpuri au murit din cauze naturale.

Noi spunem: În arestul poliției chineze care torturează pe scară largă, câți oameni oameni pot muri de moarte naturală?

Organizatorii mai susțin că nu cunosc vârsta decedaților, identitatea sau proveniența lor.

*Organizatorii afirmă că moartea celor expuși nu s-a produs prin tornură, citând medici legiști din SUA

Noi spunem: multe exponate sunt părți umane, mâini, organe, cum ar putea legiștii să determine că un organ nu a aparținut unui deținut toturat, doar examinând părțile unui corp plastinat?

Organizatorul nu a publicat vreodată expertize medico-legale a cadavrelor, ci doar documente vagi emise de regimul chinez (în limba chineză). China blochează orice investigație referitoare la deținuții săi politici.

http://abcnews.go.com/video/playerIndex?id=4300571

Despre organizatori:

Expoziția de la Muzeul Antipa este organizată de GForce Exhibitions, directorul ei, Arnie Geller, fiind până în anul 2008, director al companiei Premier Exhibitions, amândouă cu sediul în SUA.

Premier Exhibitions (care are exclusivitate in America de Nord) organizează expoziții asemănătoare, unde unele cadavre erau afișate în poziții indecente (sexuale), susținând totuși că sunt educative.

La fel ca și Premiere, GForce Exhibitions a închiriat cadavre de la aceleași fabrici de plastinare din Dalian.

Compania Premier Exhitions plătește anual peste 500 de mii de dolari firmei din Dalian pentru închirierea de cadavre.

În mai 2008, în urma investigațiilor, Procurorul General al New York, Andrew Cuomo a impus prin hotărâre judecătorească companiei Premier Exhibitions să afișeze pe website-ul propriu următorul avertisment:

"Acceastă expoziție prezintă rămășițe umane ale unor cetațeni sau rezidenți chinezi care au fost inițial primite de către Biroul chinez de Poliție. Biroul chinez de Poliție poate primi corpuri din închisorile chineze. Firma Premier nu poate verifica în mod independent că rămășițele umane pe care le vedeți nu sunt de la persoane care au fost încarcerate în închisorile din China.
...firma Premier se bazează doar pe relatările partenerilor chinezi și nu poate dovedi în mod independent că acestea nu aparțin unor persoane executate în timp ce erau încarcerate în închisorile din China".

De ce v-ar păsa?

Cum ar fi fost dacă regimul comunist de '89 ar fi expus în acest fel Eroii Revoluției și deținuții politici români?

Avem destule motive să credem că semeni de-ai noștri nevinovați, dizidenți, oameni nemulțumiți înșelați de oficiali, creștini aparținând bisericilor interzise în China, tibetani, uiguri, aderenți Falun Gong au fost torturați și omorâți în pușcării, și corpurile lor au fost împăiate, jupuite și scoase la paradă în toată lumea pentru profit.

Această expoziție macabră desacalizează corpul uman, sfidează demnitatea umană, tradițiile românești și încalcă respectul datorat morților.

Credem că este una dintre cele mai mari crime ale umanității.

Conform art. 78 din Codul Civil român, "Persoanei decedate i se datorează respect cu privire la memoria sa, precum și cu privire la corpul său".

Cum puteți ajuta?

Semnați petiția care cere închiderea expoziției și confiscarea cadavrelor spre a fi înmormântate decent în România. Online la:

http://www.petitieonline.ro/petitie/44021139

Spuneți-le guvernului și oficialilor români ce vă preocupă în legătură cu această expoziție.

Cereți-le să:

*ajute la închiderea expoziției "The Human Body"
*interzică expozițiile de acest fel pe teritoriul României
*acționeze pentru acordarea respectului cuvenit celor decedați prin înhumarea cadavrelor
*transmiteți informațiile cunoscuților dvs.

Se poate!

Expoziții similare au fost închise în Rusia, Anglia și Israel. Expozițiile de acest fel au fost interzise în Franța iar prin hotărâre judecătorească corpurile au fost confiscate și îngropate.

Ajutați la
ÎNCHIDEREA
Expoziției!


Indignat la culme am împăturit plinatul și l-am pus într-un buzunar. Eram indignat din mai multe motive.
1. Pentru că încă mai sunt arestați, obligați la muncă silnică, torturați, omorâți, profanați (și-acum și împăiați) oameni pentru convingerile, ideile, credința etc. lor.
2. Pentru că unii oameni, în animalica și diabolica lor idioțenie, dobitocie, cretinitate, nu mai au niciun respect pentru oameni, fiind în stare pentru câțiva bani de orice. De orice.
3. Pentru că autoritățile române au permis o asemenea abnormitate. Așa ceva este o abnormitate, o degradare e omului. Iar asta se întâmplă pentru că în România sunt oameni nu proști, proști e puțin spus, în cele mai cheie poziții, funcții etc. Maimuțe cu față de om pe care nici n-am cum să fiu supărat căci nu e vina lor că sunt atât de boi, de inumani.

În Codul penal al României există infracțiunea de profanare de morminte. Textul legal sună în felul următor:

Profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unui monument sau a unei urne funerare ori a unui cadavru, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Având în vedere că acele cadavre sunt profanate în mod evident și că în Codul penal al României profanarea de cadavre este infracțiune, cum pula mea să expuneți voi, jigodii proaste ce sunteți, cadavre profanate la muzeu?

Aveam întâlnire și apare și fetișoara. Zice: Ia uite ce expoziție, nu vrei să intrăm s-o vedem?

Dacă intram contribuiam financiar cu 30 de lei la continuarea acestei abnormități. Oamenii, ce oameni, idioții care nu gândesc, intrau și eu mă gândeam că atât timp cât există interes pentru așa ceva crimele vor continua.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu