marți, 22 ianuarie 2013

dragoste Dragoste DRAGOSTE

dragoste Dragoste DRAGOSTE este una dintre cărțile pe care le am la sertar în așteptarea unor vremuri mai bune pentru scriitori din punct de vedere editorial. Este un volum de poezii pe care l-am finalizat ultima oară zilele astea. Cuprinde texte care pot aprinde soarele dragostei pe cerul femeilor, ca să zic așa, dacă sunt spuse cu stil și grație. Era să fac greșeala s-o public la Paralela 45 la sfârșitul anului trecut, noroc că am avut inspirație și am făcut în așa fel încât să n-o mai public. Faza e că nu mi se mai pare nicio combinație să public cărți în această țară în condițiile editoriale actuale. Editurile nu știu să vândă cărți și motivează că nu se vând cărțile, în consecință publică tiraje mici, nu plătesc drepturi de autor, tratează autorii ca pe niște sclavi de plantație, cu atitudinea că le fac un serviciu publicându-i, nu-i promovează, nu se zbat deloc pentru ei, nu fac mai nimic. E drept că sunt și prea mulți scriitori... totuși, asta nu scuză comportamentul editurilor, cum nici faptul că suntem prea mulți oameni pe planetă, oficial, nu scuză genocidul mondial care a fost demarat odată cu implementarea Codexului Alimentar în țara noastră. Totodată nu mi se pare combinație nici să mai scriu, pentru că, plm, apar milioane de cărți anual, e inflație de scriitori, de cărți, de litere. Și mă apropii și de vârsta la care am spus că mă las de copilăria asta numită literatură: 30. Am scris în acești ani cărți cât pentru toată viața, am: Chipurile, Nu-știu-câte-zile, TORRENT, dragoste Dragoste DRAGOSTE, Tehnici Interzise de Seducție, Escort, Istoria Penisului Meu, TU=EU și cea mai tare carte după apariția căreia lumea chiar va intra în altă dimensiune: SUBVERSIV. Pentru cartea asta ar trebui să iau Nobelul... dar nici Nobelul nu mai e ce-a fost, dacă a fost vreodată ce-a fost. Și cum nu-i nicio combinație să publici cărți în țara asta mă gândesc să fac aroganța să-mi scot și să-mi vând singur cărțile, și mă gândesc să le vând nesimțit de scump... spre exemplu, pentru  dragoste Dragoste DRAGOSTE o să primesc nu mai puțin de 1000 lei/exemplar. Cine vrea să mă citească plătește, cine nu: pierde.

Iată noua prefață a acestei cărți:


Pretext

Seducția începe cu caracterul tău, cu abilitatea de a radia o calitate care atrage oamenii și de a stârni în ei emoții într-un fel aflat deasupra controlului lor. Pentru că oamenii sunt generoși cu oamenii pe care-i plac. Hipnotizați de caracterul tău seducător, așa zisele victime, nu vor putea să-ți reziste. Există nouă caractere care seduc pe lumea asta și le poți privi ca pe nouă costume pe care poți să le porți și să le schimbi între ele oricând pentru că îți vor da puteri nelimitate.
Unul dintre acele caractere este așa numitul Băiat Rău. Băiatul Rău este una dintre fanteziile cele mai puternice ale femeilor pentru că reușește să-și facă victima atracției să simtă că ar duce-o până la capătul lumii și tot până la capătul lumii s-ar duce după ea. Poate fi infidel, neonest, amoral, dar aceste trăsături nu fac decât să contribuie la șarmecul lui irezistibil. Spre deosebire de bărbatul normal și precaut, Băiatul Rău este un fermecător neînfrânat, un vasal al iubirii pe care i-o poartă femeii. Iată și ispita reputației sale: trebuie să existe un motiv pentru care atâtea femei i-au căzut în plasă. Cuvintele sunt slăbiciunea femeilor și Băiatul Rău este un magician al limbajului seducției. El îi stârnește femeii poftele reprimate radiind o dorință care incendiază și seduce. Este extrem, incontrolabil, periculos, dar haloul care îl înconjoară îl face foarte des dorit cu ardoare.
Aceasta este o carte de poezie scrisă din perspectiva unui astfel de caracter și, atenție, n-aș vrea să fie privită ca un avans de către persoanele cărora le-o ofer. Totuși, valoarea  textelor care o edifică este subliniată de puterea lor de-a aprinde soarele dragostei pe cerul femeilor... dacă sunt spuse cu stil și grație. În +, valoarea aceasta este amplificată de faptul că toate textele sunt secvențe într-o poveste unică și universală de dragoste, cu început cuprins și încheiere, dintre un bărbat și, într-un fel, toate femeile din lume.

Și două poeme dintr-însa
1.
2.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu